COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Откриха още 18 кг кокаин на морския бряг край залив Болата

Гранични полицаи от Каварна откриха още близо 18 кг кокаин при обход на морския бряг в района на залива Болата. Пакетът с наркотици е бил вързан към спасителна жилетка. Разследването се води от Окръжната прокуратура в Добрич.

от Петя Николаева
19:02, 17.04.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Наркотиците са открити от граничните полицаи към управлението в Каварна, по време на обход по морския бряг край залив Болата.

От високата част на ската те забелязват близо до брега пакет със завързана за него спасителна жилетка, сходен на откритите край Шабла чували с кокаин.

Милена Любенова, говорител на Окръжна прокуратура - Добрич: Който е съдържал наркотици. 16 пакета, като теглото на всеки един е килограм и 100 грама. .. При извършен полеви текст, наркотичните вещества са реагирали на кокаин. По делото са назначени физико-химически експертизи.

Едва след като резултатите бъдат готови ще стане ясно дали открития кокаин е същия като този, който беше открит край Шабла и Варна миналата седмица. Все още не е установено как кокаинът е попаднал в морето, както и какво е неговото количество.

Милена Любенова, говорител на Окръжна прокуратура - Добрич: Наказанието, което НК предвижда за този вид престъпление е лишаваен от свобода за срок от 15 до 20 години и глоба в размер на 200 000 до 300 000 лв.

След редовната си среща с шефовете на специалните служби премиерът Бойко Борисов също коментира темата.

Бойко Борисов, министър-председател: Забавихме се малко, ама всеки ден по неколкостотин килограма кокаин, хероин, тонове марихуана, се разработиха службите много. Действията по разследването продължават в рамките на образуваното досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Добрич.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Борис Ячев: Не бива да се бърза с подаване на оставки
Борис Ячев: Не бива да се бърза с подаване на оставки
Кандидатът на опозицията встъпва в длъжност като кмет на Истанбул
Кандидатът на опозицията встъпва в длъжност като кмет на Истанбул