Работник откри стар артилерийски снаряд край автогара София Юг в столицата. Бомбата е била оставена зад контейнер за смет. Това стана сутринта, а районът веднага беше отцепен.

София

Стар артилерийски снаряд беше открит тази сутрин край автогара София Юг в столицата. Районът веднага беше отцепен. Работник забелязва снаряда, оставен зад контейнер за смет и веднага подава сигнал.

Въпреки че районът бе отцепен в продължение на часове, Алексей успя да си купи билет.

Алексей: Не ме спряха, не ми казаха нищо за никакъв снаряд, попитах може ли да вляза, казаха може и това беше.

Заради блокадата, автобусите спираха извън района на автогарата.

Рени: Казаха, че имало снаряд, повече информация не съм разбрала нищо.

БНТ: Успяхте обаче да си купите билет?

Рени: Да, продават вътре, жената касиерката е възмутена, че ѝ се спира работата по този начин, но явно такива са обстоятелствата към момента.

Според експерти боеприпасът може да бъде опасен в случай, че се задейства. Той е с дължина 28 сантиметра и диаметър - 7 сантиметра. Екипът сапьори е уведомен за находката със закъснение.

На това място рано тази сутрин бе открит снарядът, а четири часа по-късно пристигна екип за обезвреждането му.

Александър Цветков - сапьор: Сигналът беше подаден около 11 и реагирахме възможно на-бързо. Бяхме на занятие, затова ни отне повече време да стигнем дотук.

Огледът продължи по-малко от половин час.

Александър Цветков - сапьор: Констатирахме на място артилерийски снаряд, силно корозирал, без видима маркировка, не можем за момента да го определим точно какъв тип е и какъв вид.

Предстои снарядът да бъде унищожен извън населено място.