НОВИНИ

Открити тленни останки в Рим могат да разгадаят мистериозно изчезване от 1983 г.

Споменът за мистерия отпреди 35 години изплува в Италия. По време на ремонт във ватиканската нунциатура в Рим бяха открити части от човешки кости. По случая започна разследване. В италианските медии се появиха предположения, че тленните останки са на момиче, издирвано от 1983-та година.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
20:38, 31.10.2018
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Емануела Орланди - нерешеният случай, който се свързва с Ватикана, с покушението срещу Йоан Павел Втори, с мафията и с много пари. Емануела е дъщеря на ватикански служител. В края на юни1983-та след редовния си урок по флейта 15-годишното момиче изчезва.

Откритите тленни останки на улица "По" в Рим отново върнаха очакванията, че случая ще бъде разгадан. Костите са били намерени случайно, под пода на нунциатурата.

През годините имаше различни предположения за изчезването на Емануела. Че тя е станала жертва на трафик с деца. Че е била похитена от мафията. Близките на момичето са получавали различни обаждания, включително и с искане тя да бъде заменена за атентатора Али Агджа. Истинските похители, обаче, така и не са се появили.

;

Родителите на Емануела не доживяха да разберат истината за дъщеря си. Брат ѝ, обаче, не спира да я търси.

Пиетро Орланди, брат на Емануела Орланди (27.05.2012 г.): Какво ми е останало ли? Само споменът за Емануела, последният ден, в който тя напусна дома ни. Искам пак, колкото е възможно по-скоро да видя усмивката ѝ.

Преди шест години, заради открити тленни останки по време на разкопки в Рим, отново се заговори за случая "Емануела". ДНК пробите помрачиха очакванията за край на случая. Година по-късно във Ватикана репортери дочуха папа Франциск да казва на брат ѝ - "Тя е в рая".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Продължават протестите на майките на деца с увреждания
​Продължават протестите на майките на деца с увреждания
Бисер Петков представи пред депутати проектозакона за социалните услуги
Бисер Петков представи пред депутати проектозакона за социалните услуги