НОВИНИ

Откриват летния сезон в Банско и Пампорово

Днес официално откриват летния сезон в Банско с много изненади за гостите. Ръст на туристите очакват от хотелиерския бранш в планинския град. Основно посетителите в курорта са българи, но идват и много македонци, гърци, дори и американци. От общината в Банско организират няколко летни фестивала, които също привличат много посетители в планинския курорт.

bnt avatar logo
от ​Ир. Николова, В. Петкова
12:43, 30.06.2018
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Част от хотелите в града са увеличили между 3 и 5% цените на нощувките това лято, в сравнение с миналото. Като туристите търсят основно пакети, които включват ползването на открит басейн и спа център.

Айше Медарова, управител на хотел: Акцентираме върху ползата на минералната вода, върху здравето, върху здравословното меню. Имаме различни спортни активности, които организираме тази година.

На туристите се предлагат екскурзии до различни места в района, като Добърско, известното с минералните извори село Баня. Освен това гостите могат да се възползват и от конната езда, която се провежда в Разлог и Бачево.

Румяна Христова: Има много интересни неща, и стария квартал, ние обикаляхме на много места.
Георги Христов: Много хубав, много красив град. И сме доволни от обслужването, не съм вярвал, че може да има такова обслужване.

От днес ще работи и кабинковият лифт, като цените през летните месеци ще бъдат по-ниски. На Бъндеришка поляна ще има различни забавления, както за децата, така и за възрастните.

Иван Обрейков, маркетингов директор на концесионера на ски зоната в Банско: Най-дългата пързалка в Европа - 400 метра, имаме пързалка с къса писта, с туби, имаме катерене на стени, такива надуваеми стени, мини голф. Колела под наем. Новото тази година, че ще имаме и електротриколки.

Открит е летния сезон и в курорта Пампорово, като на туристите се предлагат нови маршрути в района на велопарка, спycĸaнe c лoдĸи в пeщepa, джип caфapи и cĸaлнo ĸaтepeнe. Четири лифта ще работят за любителите на планинското колоездене. В нов туристически център туристите в Пампорово ще получават информация за маршрутите в планината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кралският Концертгебау оркестър - с първи концерт в България
Кралският Концертгебау оркестър - с първи концерт в България
След изключително богатата реколта: Тонове череши ще останат необрани
След изключително богатата реколта: Тонове череши ще останат необрани