НОВИНИ

Откриват рафтинг сезона в Симитли на 24 март

Рафтинг сезонът в община Симитли ще бъде открит на 24 март тази година.Началото му ще бъде поставено с Балкански рафтинг фестивал ,който ще се проведе край река Струма в началото на Кресненското дефиле.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Нилкоай Янев
09:57, 11.03.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

В община Симитли има четири рафтинг клуба и те заедно ще открият сезона до Кресненското дефиле. Следващите дни спускания няма да се правят, тъй като реката е твърде пълноводна.

Мария Павлова: Очакваме посетители от Гърция, Македония, Сърбия, Румъния. Те ще ни посетят за втори път. Балканският фестивал ще се проведе в два дена, като ще има демонстрационни спускания, ще се покажат обръщания на лодки, спасявания в бърза вода, ще проведем обучение между клубовете в различни практики за спасяване, ще обменим опит за различни акции. Ще има и балкански купон.

Трасето е дълго 12 км., а спускането отнема два часа. Това е едно от най-добрите места за рафтинг в България, като другите добри места за този спорт са дефилетата на Искър и Арда, допълни Мария Павлова.

;

Инструкторът Добромир Михайлов изтъкна, че най-важното в рафтинга е желанието, като не се изисква особена физическа подготовка. Той допълни, че преди спускането се провежда нужния инструктаж, а екипировката се раздава.

Добромир Михайлов: Тя включва неопрен, за да ни е топло във водата, обувки, жилетка, каска.

Спусканията край Симитли продължават до есента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варна се  организират безплатни стоматологични прегледи
Във Варна се организират безплатни стоматологични прегледи
В район „Тракия“ в Пловдив ще бъдат изградени над 100 нови паркоместа
В район „Тракия“ в Пловдив ще бъдат изградени над 100 нови паркоместа