НОВИНИ

Откривателят на ХИВ вируса Люк Монтание в специално интервю за БНТ

Откривателят на ХИВ вируса. Ученият, предоставил безспорни доказателства за невинността на българските медици в Либия. Изследовател и почетен участник в конференцията "Физика, химия и биология на водата", която се открива днес в София. Това е Люк Монтание, който даде специално интервю за БНТ часове преди началото на събитието. С големия учен разговаря Милен Атанасов.

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
08:50, 18.10.2018
Чете се за: 01:31 мин.
У нас

Г-н Монтание, вие идвате вече няколко пъти в нашата страна. Какви са вашите най-силни спомени и впечатления?

проф. Люк Монтание: Вие сте страна, в която се говори за наука. Затова и отново съм тук - за конференцията, посветена на най-новите постижения, свързани с изследването на водата.

С какви изследвания се занимавате напоследък?

проф. Люк Монтание: Опитвам се да водя борба с хроничните болести. В тях изглежда има форми на водата, които се повтарят и които носят информацията на микробите и вирусите. Тези форми са устойчиви на антибиотици и антителата на имунитета. Те се състоят основно от вода. И това е голямата мистерия. Важните разисквания и при тази конференция са насочени към генетичната информация, която водата има способността да запазва. Това е голямата тайна. Моят принос е свързан с представянето на елементи от болестите и изследвания на болни хора, при които присъствието на тези форми се наблюдава в кръвта. Те се движат постоянно заедно с нея в човешкото тяло, докато не бъде намерен начин да се отървем от тях, да се борим с тях, да ги унищожим и да достигнем до окончателно оздравяване и ефикасно лечение на аутизма, например.

Възможно ли е водата да се окаже решението на тези проблеми в търсене на подходящото лечение?

проф. Люк Монтание: Вижте, тези форми на микробите и щамовете са естествени. Разбира се, има лаборатории, които се стараят да ги имитират и да създават форми, които не вредят на организма, а напротив - имат лечебно действие. И формите на хомеопатия, към които прибягваме, са близки до тази имитация.


;

Кои са най-засегнатите континенти при съвременните епидемии?

проф. Люк Монтание: Всички хора са засегнати. Това е важното. Светът е глобализиран. Производството на храна и храненето са превърнати в индустрия почти навсякъде. Ето защо епидемиите се разпространяват навсякъде, тъй като причините за тях вече са еднакви навсякъде. Това са глобалното затопляне, прекомерната употреба на пестициди, на инсектициди, на хербициди. Те променят онова, с което се хранят животните. А ние се храним с тези животни, поели новите фуражи, модифицирани от хербициди и инсектициди.
Ние сме изправени пред много труден период. Разбира се, технологичното развитие е налице. По света живеят над 7 милиарда души. Но положението е опасно крехко. Ако не се справим с климатичните промени и с хербицидите, ние просто ще се отровим и ще изчезнем.

Това е посланието към правителствата. А какво трябва да направи всеки от нас, за да си помогне?

проф. Люк Монтание: Яжте повече био храни. Човек може да отдели малко повече средства, но да направи правилния избор. Интересувайте се от съдържанието на храните. Глифозатът трябва да бъде забранен. Забранен навсякъде. Човек трябва да се интересува от това, с което се храни. Здравето е най-важното. Здравето трябва да вземе връх над икономиката.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
26 милиона тона пластмасови отпадъци се произвеждат в ЕС всяка година
26 милиона тона пластмасови отпадъци се произвеждат в ЕС всяка година
Любен Дилов-син за графита в Япония: Не е повод за обобщения каква нация сме
Любен Дилов-син за графита в Япония: Не е повод за обобщения каква нация сме