НОВИНИ

Отличиха 4 идеи за "Бизнес с кауза"

Базар с кауза в София. Посетителите могат да купят стоки, произведени от социални предприятия в цяла България. Инициативата на Български център за нестопанско право се провежда за пети път. Организацията отличи и най-добрите идеи за бизнес с кауза.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
22:19, 22.02.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Катерина е с детска церебрална парализа. Всяка седмица ходи на плуване. Но обличането на бански е трудно.

Олга Милчелиева - майка на Катерина: "Обикновените дрехи за деца, които обикновено са със спастична пареза доста по-трудно се обличат".

Спортният клуб, в който плува Катерина, е разработил специален бански.

Даниела Седикова - кинезитерапевт спортен клуб 'Шарк": Просто едно копченце на презрамката или закопчаване отдолу, за да може по-лесно да се обличат дечицата и по-бързо".

Идеята с кауза спечели журито в конкурса на Български център за нестопанско право. Проектът "Мисия Надежда" на сдружение за младежи с интелектуални затруднения също беше отличен. Така работещите в социалното предприятие ще произвеждат и екоторбички.

Кремена Стоянова - председател на Сдружение 'Паралелен свят": Торбички от шушляк, които се събират в шепата. Удобни са за носене. И наистина биха могли да донесат приходи на организацията, които ще дадат заплати на тези хора".

Конкурсът в подкрепа на социалното предприемачество се провежда за 9-и път.

Надя Шабани - директор на Български център за нестопанско право: Тези социални предприятия все повече и повече нови решения дават - за сериозни социални проблеми. И щом вече 9 години правим това, значи тези решения са добри.

И утре може да посетите базара с кауза, за да подкрепите предприятията за хора с увреждания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в Лондон в защита на Джулиан Асанж
Протест в Лондон в защита на Джулиан Асанж
Минута е много навърши 40 години
"Минута е много" навърши 40 години