НОВИНИ

Отложиха делото "Мануела Горсова" за догодина

Днес Върховният касационен съд не реши каква да е стойността на иска от страна на майката на Мануела Горсова - Диана - към Максим Стависки и неговия застраховател "Дженерали". Заради неявяване на адвокатите на Застрахователното дружество и на майката делото беше отложено за 20 февруари догодина.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
11:47, 21.11.2016
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

И трите страни обжалват във ВКС решение на Софийския апелативен съд, който реши да намали иска на майката на Мануела от 400 хил. лева до 295 хиляди, тъй като приспадна изплатените вече от Стависки пари.

Делото за обезщетение беше заведено от майката на Мануела, която вече 9 години е в будна кома след катастрофа, причинена от световния шампион по фигурно пързаляне. Тъй като Стависки е употребил алкохол преди катастрофата застрахователят има регрес срещу него и парите трябва да изплати фигуристът.

На делото днес дойдоха бащата на Мануела - Красимир Горсов и Влади Въргала, който подкрепя семейството.

Владислав Карамфилов, актьор: Аз съм сигурен, че до момента към Стависки има регрес от една солидна сума. Сигурен съм, че той не е върнал нито една стотинка, което мен не ме касае, не ме интересува, но съм сигурен, че в момента "Дженерали "изцяло някакси е една страна заедно със Стависки. Според мен застрахователната компания трябва да си поема разходите спрямо потърпевшите, а да си търси регрес от причинителите. А те застават на една банка, те са една страна.

БНТ: Какво е състоянието на Мануела, подобрява ли се?

Красимир Горсов, баща на Мануела Горсова: Да, при нея нещата се случват много бавно, но важното е, че има напредък. Мануела си е тук в София, получава много добри грижи лекарски, рехабилитация, при нея нещата ще се случат, ние вярваме. Тоя горчив вкус винаги ще го има, защото това си беше подигравка с Петър, който почина в катастрофата и със състоянието на Мануела. Той не стига, че не помага на дъщеря ми, с нищо не помогна, ами постоянно пречи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
77 двойки от Разлог отпразнуваха своите златни и сребърни сватби
77 двойки от Разлог отпразнуваха своите златни и сребърни сватби
Омбудсманът Мая Манолова внесе в НС законопроект за 100% мажоритарни избори
Омбудсманът Мая Манолова внесе в НС законопроект за 100% мажоритарни избори