НОВИНИ

Отложиха процеса по ликвидацията на "Олимпик"

Процесът по ликвидация на застрахователното дружество "Олимпик" беше отложен. Обвинението има забележки по внесените документи, заяви за БНТ временният синдик на компанията - Павлос Накузи. Оспорено е и предложението именно той да поеме ликвидацията на "Олимпик".

bnt avatar logo
от БНТ
17:08, 17.10.2018
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Днешното заседание на съда по делото „Олимпик“ в Никозия е било кратко. Обвинението е предявило претенции към внесените ликвидационни документи и е оспорило предложението временният синдик на компанията - Павлос Накузи, да заеме поста за постоянно.

Павлос Накузи, временен ликвидатор на "Олимпик": По време на заседанието кредиторите, по-конкретно адвокатите им, информираха съда за възраженията си по ликвидацията на компанията и избора на ликвидатор.
;

До 24 октомври ответната страна ще има възможност да обясни мотивите за претенциите си, каза Накузи. А два дни по-късно - на 26 октомври, ще се проведе поредното съдебно заседание. Краткият срок, в който е определена дата, според Накузи, показва, че съдът е заинтересован от бързото решаване на казуса.

Павлос Накузи, временен ликвидатор на "Олимпик": Видно е, че съдът цени и дружеството, и значението на този случай. И това е ясно от факта, че следващото заседание е насрочено за следващата седмица. Да се надяваме, че отлагането на тези решения няма да е дълго.

През август кипърският надзор отне лиценза на застрахователната комапния „Олимпик“, която оперира и в България. Освен хиляди в Кипър, засегнати са и повече от 200 хиляди българи. Дължимата от дружеството сума се изчислява на около 9 милиона лева.

Докато се стигне до фактическо обезщетяване на клиентите на Олимпик обаче, ще мине много време, категорични са експерти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уникални икони са изложени в най-старата църква в Средните Родопи
Уникални икони са изложени в най-старата църква в Средните Родопи
Каракачанов подкрепи граничарите, обвинени за убийството на турски бракониер
Каракачанов подкрепи граничарите, обвинени за убийството на турски бракониер