НОВИНИ

Заради нови доказателства отново отложиха отстраняването на кмета на "Младост"

Апелативният специализиран наказателен съд отложи за втори път делото за отстраняване от длъжност кмета на район "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова. Причината е, че прокуратурата е внесла нови 4 тома доказателства от СРС-та, с които двете пожелаха да се запознаят подробно. В определението си съдът постанови, че на обвиняемите трябва да се предостави достъп до всички събрани до момента доказателства.

Явор Симов
от Явор Симов
16:26, 05.06.2018 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Преди съдебното заседание Десислава Иванчева и Биляна Петрова цитираха извадки от СРС-та, които са прочели от предишните материали. По думите им това са разговори между посредника Петко Дюлгеров и бизнесменът дал парите Александър Ваклин. Двамата се чудят , защо Б.Б и Ц.Ц търпят Иванчева и Петрова, като коментират още , че така ще се появят такива прецеденти като Иванчева в цяла София.

Биляна Петрова: "Б.Б" и "Ц.Ц" всички знаем кои са, "В" сещате се... свидетелите по делото това са им първите букви, тоест човекът с парите. Коментират в една среща, че учудващо защо ни търпят и се срещат с нас за парка, което е факт, ние имахме среща и търсихме пари за новия парк, и че това е много вреден инцидент. Това не е вреден инцидент, това е вреден прецедент.

Според прокурора Тихомир Стойчев обаче, това са разговори не между Дюлгеров и Ваклин, а между Иванчева и Петрова.

прокурор Тихомир Стойчев: В приложените по делото ВДС-и има разговори касаещи определени политически фигури, без да ги посочвам кои са те, но това е коментирано между самите обвиняеми лица.

Иванчева и Петрова казаха още, че преди ареста им е имало заплахи срещу тях, за които те са пускали жалби в полицията. Показаха част и от още СРС-та.

Биляна Петрова: Така да се каже посредника пита - какво ще стане ако тя не вземе парите и отговора е, ще я разходим на Витоша, следваха командоси, бутания и накрая се завършва с извода - по-добре бизнес, отколкото сила.

На 7 юни съдът трябва да реши окончателно дали да отстрани от длъжност Иванчева и Петрова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специална монета в чест на срещата Тръмп-Ким Чен-ун пуснаха в Сингапур
Специална монета в чест на срещата Тръмп-Ким Чен-ун пуснаха в Сингапур
Неформална среща на министрите на земеделието на държавите от ЕС в София
Неформална среща на министрите на земеделието на държавите от ЕС в София