COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Отменени са 50 полета в Каталуния

Испанските авиокомпании „Iberia” и „Vueling” отмениха почти 50 полета днес заради обявената всеобща стачка в автономната област. Iberia е отменила 12 рейса между Мадрид и Барселона, а Vueling – 36.

от БГНЕС
11:13, 18.10.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света
Отменени са 50 полета в Каталуния

Решението е взето, за да бъдат избегнати възможни проблеми във връзка с новите протести.

По-рано беше разпространена информация, че от пет различни града на автономната област към Барселона се отправят колони от протестиращи. Те трябва да се съберат в столицата на автономната област, където ще се проведе голям митинг. Обявена е и всеобща стачка.

Митинги, затваряне на пътни артерии и железопътни линии започнаха в Каталуния на 14 октомври след произнасянето на присъди от Върховния съд на Испания срещу 12 каталунски политици, участвали в подготовката и провеждането на референдума за независимост на автономията през 2017 .

Протестите прераснаха в сблъсъци със силите на реда, като данните са за 500 ранени, в това число 200 полицаи. До момента са задържани около 100 човека.

Най-малко 19 души са арестувани по време на вчерашните протести на привърженици на независимостта на Каталуния.

Вследствие на безредиците са ранени петима служители на реда. От службата за спешна помощ съобщават за 18 пострадали, като по-голямата част са били в Барселона.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ЦИК изготви пътна карта за дистанционно електронно гласуване
ЦИК изготви пътна карта за дистанционно електронно гласуване
Обща стачка се очаква днес в Каталуния ​
Обща стачка се очаква днес в Каталуния ​