НОВИНИ

Отменено е бедственото положение в Карлово

Отмениха бедственото положение в община Карлово след заседанието на кризисния щаб тази сутрин. Значителни са материалните щети, които е нанесъл ураганният вятър, вилнял вчера в региона. Назначени са комисии и екипи, които незабавно за започнали работа по описване на щетите и възстановяване на последствията от бедствието.

bnt avatar logo
от БТА
11:50, 19.01.2018
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Три комисии правят оценка на щетите в града, граждани продължават да подават сигнали за повреди в техните имоти. Назначени са работни групи, които отстраняват паднали дървета и клони по улиците, работи се по възстановяване на падналото знаково стопанство, тъй като много от пътните знаци са на земята, работи се и по повредите на уличното осветление, в действие е и допълнителна техника за извозване при почистването на улиците и тротоарите.

Още вчера е извършено разпределение на строителни фирми, които да отстраняват и възстановяват щетите в местата с най-тежки поражения - болницата и училището в Карлово, както и в здравната служба в село Васил Левски. Помощ ще окаже и 61-ва Стрямска механизирана бригада, с военна техника ще бъде почистен районът около поделението и близкият квартал. След приключване на работа по отстраняване последствията от ураганният вятър, общината ще подаде документи в Междуведомствена комисия по бедствия и аварии за финансиране, тъй като със собствения си бюджет община Карлово не може да се справи с големите поражения.


Емил Кабаиванов, кмет на Карлово: Днес започваме спешно възстановяване с наши сили и очакваме финансиране от междуведомствената комисия при бедствия и аварии. Щетите вероятно през днешния ден ще нарастват, защото очаквам десетки сигнали от собственици на имоти и ние трябва да ти опишем, за да им помогнем.
д-р Христо Пелев, директор на болницата в Карлово: Най-важното е да възстановим ето тази част на покрива зад нас, защото отгоре са общопрактикуващите лекари, отдолу е филиала на спешната помощ. Най-радостното е, че това е в северната част, а пациентите лежат в южната част, там нямаме щети, пациентите могат спокойно да се лекуват.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последните три години са най-горещите на Земята
Последните три години са най-горещите на Земята
Бедственото положение в Смолян и Баните остава в сила, обстановката се успокоява
Бедственото положение в Смолян и Баните остава в сила, обстановката се успокоява