НОВИНИ

Отмениха тазгодишния Нобелов концерт

Норвежката организация, която отговаря за Нобеловата награда за мир, обяви, че през 2018 г. няма да бъде организиран Нобелов концерт, съобщи Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
22:47, 03.07.2018
Чете се за: 00:33 мин.
Още
отмениха тазгодишния нобелов концерт

Олав Ньолстад, директор на норвежкия Нобелов институт, каза, че концертът се отменя временно, за да бъдат преосмислени "форматът и съдържанието му". Решението е предизвикано от "трудната финансова ситуация".
В програмата на Нобеловия концерт винаги е имало големи имена на развлекателната индустрия. Лайънъл Ричи, Бон Джоуви, Арета Франклин, Мери Джей Блайдж са сред звездите, които са били негови водещи.

;

"Медийните предпочитания се промениха коренно от първия концерт през 1994 г. Това е нещо, което организаторите и продуцентите на концерта осъзнават, движейки се напред - каза Ньолстад. - Трудно ни е да поддържаме необходимото финансиране и искаме да използваме тази година, за да разработим нов формат".

Отменянето на Нобеловия концерт не е свързано с финансовия скандал в Шведската академия и обвиненията в сексуален тормоз, нито с решението тази година да не бъде присъждана Нобелова награда за литература. Лауреатът на Нобеловата награда за мир се обявява през октомври. Церемонията за връчване на наградата и концертът обикновено са в Осло на 10 декември, когато е годишнината от смъртта на Алфред Нобел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тестостеронът тласка мъжете към луксозни стоки
Тестостеронът тласка мъжете към луксозни стоки
​Срив в електрозахранването в Азербайджан. ​Всички важни обекти вече имат ток
​Срив в електрозахранването в Азербайджан. ​Всички важни обекти вече имат ток