COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Отнемат книжката на руснак, ако шофира без гевгир на главата

Андрей Филин си слага цедка за макарони, тъй като изповядва религията на Църквата на Летящото спагетено чудовище. Това е майтапчийско вероизповедание, зародило се в САЩ през 2005 година. Пастафарианците, както те сами се наричат, твърдят, че светът е бил сътворен не от Бог, а от споменатия макаронен звяр.

от БНТ
15:23, 18.01.2016
Чете се за: 00:34 мин.
Животът
отнемат книжката руснак шофира без гевгир главата

Руските транспортни власти ще отнемат шофьорската книжка на московчанина Андрей Филин, ако установят, че той управлява своето МПС без гевгир на главата, пише в. "Метро".
Изданието цитира думите на заместник-ръководителя на Московския инспекторат по трафика Владимир Кузин. "Ако нашите служители установят, че Филин шофира без гевгир, свидетелството му за управление ще бъде взето", заяви служителят.

Андрей Филин е един от малкото руснаци, които се причисляват към майтапчийското вероизповедание на пастафарианците и получил право да се снима с гевгир на главата за шофьорската си книжка. Но той вече е вързан към този атрибут и неизменно трябва да го носи, когато е зад волана.

Хумористичното движение възникна като протест срещу въвеждането на учебни предмети за Божието начало в училищата в Канзас, успоредно с изучаването на еволюционната теория. То избра за свой "свещен" символ гевгира, през който се прецеждат макароните. Поради тази причина те държат да се снимат с него на официални документи, досущ както индусите имат право да се фотографират с чалми.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Петнайсетгодишно момиче  е прободено с нож  на автобусна спирка в Перник
Петнайсетгодишно момиче е прободено с нож на автобусна спирка в Перник
Взривно устройство избухна тази нощ в двора на майката на кмета на Аксаково
Взривно устройство избухна тази нощ в двора на майката на кмета на Аксаково