НОВИНИ

Отнемат лиценза на мениджъра на загиналия български боксьор

Отнемат лиценза на мениджъра на загиналия в Албания бълграски боксьор. Това заяви министърът на спорта Красен Кралев. Той уточни, че се работи по различни версии за трагичния инцидент, сред които, че са открити пакети виагра в якето на спортиста. Тепърва разследващите ще проучват дали мениджърът е давал забранени медикаменти. Спортният министър съобщи още, че се разследва дали има и замесено и медицинско лице.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
17:46, 25.09.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Спортният министър е категоричен, че става дума за криминално престъпление и това е прецедент в българския бокс. Тепърва разследването ще установява как починалият български боксьор Борис Станчов е играл с лиценза на името на братовчед си Исус Величков, кой се е явил на медицинските изследвания и дали те не са изцяло фалшифицирани от медицинско лице.

Красен Кралев, министър на спорта: При всички случаи от това което аз виждам, смятам че има още един замесен, лицето Исус Величков, който доброволно сам заяви, че си е предоставил документите с цел измама.

Според боксовия треньор Палми Ранчев в бокса в България няма писмени договори за мачовете и всичко се прави на черно. Затова често се случва на ринга да излизат неподготвени състезатели, на които им се плаща да се боксират с много по-силни противници. Така българските боксьори поправят баланса на чуждите, защото почти винаги са губещите.

Палми Ранчев, треньор: Поначало, у нас боксът е до голяма степен зарязан, професионалният бокс се играе единствено в националния отбор за олимпиадата в Токио. Иначе другото се играе или от бивши боксьори аматьори, които са закъсали и за някой лев играят и се управлява от случайни хора, от треторазрядни любители на бокса.

От треньорите вече не се изисква да имат завършена школа, а просто да са бивши боксьори. Спортният министър настоя треньорът и мениджър на починалия Борис Станчев да бъде подведен под наказателна отговорност.

От Боксовия съюз отново заявиха, че не са знаели за подменената самоличност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съюзът на съдиите с остра реакция срещу позицията на съдийската колега на ВСС
Съюзът на съдиите с остра реакция срещу позицията на съдийската колега на ВСС
Конгресът започва разследване за импийчмънт на Доналд Тръмп
Конгресът започва разследване за импийчмънт на Доналд Тръмп