Отново ниска избирателна активност във Варна

На балотаж във Варна са досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ Иван Портних и лидера на „Възраждане" Костадин Костадинов. Отново ниска избирателна активност край морето и много сигнали за нарушения. Вижте повече от Николай Минков

от БНТ
преди 4 месеци
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Жителите на морската столица масово предпочетоха да останат по домовете си, вместо за гласуват на втория тур на местните избори. Малко над 11% е избирателната активност до момента.

Много сигнали за нарушения имаше днес. Още сутринта имаше опити на хора от други населени места да се впишат като застъпници. От ОИК обясниха, че са дали разрешения само на 200. Всички други да се считат като фантоми и да не се допускат до изборните секции.

Пак сутринта от една от политическите сили подадоха сагнал, че застъпник от друга политическа сила се опитал да вземе празен, подпечатан и подписан протокол.

Наложи се намесата на общинската избирателна комисия.

БНТ успя да се свържем с човека, подал сигнала, както и със застъпника.

Доньо Дочев-зам.-председател на СИК: Дойдоха представители на една политическа сила и започнаха да оказват психически натиск да извършваме действия, непредвидени за това време. Да ги впишем в списъка за получаване на протоколи.
Боян Захариев, застъпник на кандидат за кмет на Варна: При наш опит да се впишем в списъка за застъпници, за да получим протокол, единият от зам.-председателите започна общо взето да ни ругае. Каза, че сме го пресирали, че сме упражнявали психически тормоз върху него. Естествено бяхме много учудени. Опитах се да говоря с него, но извика полиция.
Велин Жеков, председател на ОИК-Варна: Направихме проверка. В съответните секции нямаше застъпници. Някои са искали копия от непопълнените протоколи, което е абсолютно забранено. Но са дадени указания на абсолютно всички СИК-ове кога да бъде попълнен протокола- след края на изборния ден.
Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени