НОВИНИ

Отново отложиха делото срещу акушерката Емилия Ковачева

За втори път съдът отложи делото срещу акушерката Емилия Ковачева. Тя се изправи пред съда с обвинението, че на 18 април е пребила почти до смърт новородената Никол в частната болница "Софиямед". Защитата на акушерката поиска време, за да се запознае със записите от охранителните камери, които документират ужасяващата нощ.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
19:51, 17.03.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

На предишното заседание адвокатът на акушерката поиска записите от всички камери в болницата, тъй като по делото били приложени само от една. Тази, която документира множеството удари върху малката Никол, които за малко не ѝ струваха живота. Според адвоката на акушерката това не показвало цялата картина от нощта.

Владислав Янев, адвокат на Емилия Ковачева: "Големия обем записи ни се дадоха чак на 10 март, което беше едно много сериозно забавяне, което няма никакво основание".

Емилия Ковачева, акушер - БНТ: Сега ще изгледате ли записите? - Да! БНТ: И Вие ли ще ги гледате с нея? - Да, разбира се!

Прокурор Николай Христов отрече някой да е отказвал достъп до информация на адвокат Янев и коментира поведението му така:

Николай Христов, наблюдаващ прокурор: "Адвокат Янев се държи като добре подготвен ученик, който си е научил урока и навсякъде го повтаря, където и да сме в съдебната фаза. Повтаря едно и също".

Адвокат Янев представи и документи за влошено здравословно състояние на Ковачева.

Владислав Янев, адвокат на Емилия Ковачева: "Тя не е добре, не може да мисли. Не може да спи, непрекъснато я боли главата".
Николай Христов, наблюдаващ прокурор: "В тези документи не пише, нищо смущаващо".

Съдът назначи изготвянето на съдебно-психиатрична експертиза, която да установи състоянието на Ковачева и дали то ѝ позволява да участва в делото. И отказа да замени мярката ѝ за неотклонение "домашен арест", с по-лека.

Емилия Ковачева, акушер - БНТ: Чувствате ли се виновна? Не.

Следващото съдебно заседание е на 18 април. Точно година след фаталната нощ, когато Емилия Ковачева нанася ужасяващи удари на малката Никол.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световното изкуство в 5000 картички
Световното изкуство в 5000 картички
Русия ще продължи да оказва военна помощ на Башар Асад
Русия ще продължи да оказва военна помощ на Башар Асад