НОВИНИ

Отново пропада пътят "Горни Воден" - Асенонград

Отново пропада пътят, който свързва квартал "Горни Воден" с Асеновград. За изграждането на свлеклия се преди три години участък от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане отпуснаха близо 1 милион лева. Според общински съветници обаче строежът и укрепването не са изпълнени качествено. Така рисковете свлачищните процеси да продължат са реални.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Николай Райшинов
17:32, 06.02.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Експертна комисия от специалисти е извършила проверка на пътната отсечка. Според съветници от ГЕРБ в Асеновград заключението е ниска ефективност и неправилно изработен проект.

Борислав Радославов, общински съветник от ГЕРБ в Асеновград: "След като пътят е възстановен и е пуснат в действие през септември 2015-а година, започва свлачището след един месец да се активизира. Оттук насетне този проблем може да го реши единствено специализираната прокуратура."

Според Радославов най-добрият вариант е пътната отсечка да бъде затворена за движение, докато не се отремонтира качествено. За хората обаче този участък е много важен.

Методи Методиев: "Забелязах тук някакви като пукнатина, нещо да се отлепва. Нямам представа кой ще го прави, кога ще го правят, дали ще го направят, но е хубаво да се вземат мерки."
Томи Папазиков: "Никакви мерки вече не се предприемат. Тук е било дере и затова е пропаднал тук точно пътят. Има подпочвена вода."

От Община Асеновград заявиха, че се работи по проблема. Вече са извършени нужните замервания, геодезически заснемания, както и допълнително инженерно-геоложко проучване. Очаква се и становището на националната експертна комисия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полският президент обяви, че ще подпише спорния закон за Холокоста
Полският президент обяви, че ще подпише спорния закон за Холокоста
МВнР също приветства Стратегията за Западните Балкани
МВнР също приветства Стратегията за Западните Балкани