НОВИНИ

Отново протест в Ботунец след смъртта на дете

Продължава напрежението в Ботунец. Близки на починалото вчера 10 годишно дете искат закриване на филиала на Спешната помощ в 16 Поликлиника заради неефективност. Тази сутрин те протестираха пред сградата на Здравното заведение.

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
08:49, 10.01.2019 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Близки на издъхналия вчера 10-годишен Дани се събраха пред сградата на Спешния център, за да търсят виновен за смъртта на детето, погълнало пионка от "Не се сърди човече". От Спешна помощ обясниха, че търсената линейка е отказана минути след първия сигнал.

Катя Сунгарска - Връзки с обществеността, Спешна помощ: Детето повръща кръв, когато са ни подали сигнала, което значи, че вече е в много тежко състояние и в 14 часа и 8 минути се обаждат, за да откажат сигнал, че те ще го транспортират до болница, защо не го транспортират до болница, а във филиал на спешна помощ, където няма лекари, защото лекарите на спешна помощ са по линейките, това остава абсолютна загадка за нас.
Мария - Значи, това не е вярно, ние влязохме с автомобил в спешната помощ, тъй като разчитаме на тази спешна помощ да ни са окаже, да ни се съдейства. Но когато дойдохме в Спешната помощ, квартал Ботунец, там ни посрещна медицинско лице, да потвърдим, че е само сестра, без докторско присъствие.
Мария: Обвиняваме докторите, че не дойдоха навреме, ако бяха дошли навреме, но при 45 минути, когато дойде първата линейка нямаше кислородна бутилка, нямаше нищо.
По-добре да се затвори, да не разчитаме на нея, щото като дойдем тук, пращат ни в Пирогов, Исул, в съвсем други болници.

Полицейски екипи охраняват от рано сутринта 16-а поликлиника и филиала на Спешна помощ в Ботунец.

Вратата в момента е заключена, персоналът който е вътре в момента не пожела да отговаря на въпроси.

Аутопсията и назначената проверка по случая от Министерството на здравеопазването се очаква да изяснят кой е отговорен за смъртта на детето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Участък от главен път на входа на Благоевград е без осветление
Участък от главен път на входа на Благоевград е без осветление
Младежи от ВМРО с протест пред посолството на Франция в подкрепа на превозвачите
Младежи от ВМРО с протест пред посолството на Франция в подкрепа на превозвачите