НОВИНИ

Отново протести на фермери в Гърция

В Гърция на места вече започнаха протести на фермери. Колко мащабни могат да станат и има ли планове за блокади на пътища и на границите - от Гърция предава , кореспондент на БНР Катя Пеева.

bnt avatar logo
от Катя Пеева
20:25, 23.01.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Отново започват фермерските протести. Обстановката е - преговори в аграрното министерство в Атина и струпване на трактори по пътищата.

Първите блокади са по сценария - всеки ден на различно място и то за кратко. Предупреждават правителството- "споразумение или протести". Оказват натиск за незабавно решение на исканията им - от високите данъци до цената на горивата.

Ясна програма за протестите още няма. До края на тази седмица са обявени блокади до Лариса, Трикала, Ламия и Верия. Струпват трактори в близост до централната магистрала.

В северна Гърция до сега няма сигнали за организирани протестни действия. В Драма, Ксанти, Комотини и Александруполис земеделците решават до дни, кога и как ще участват и дали ще се насочат към граничните пунктове с България.

От Серес заявиха, че имат план за протести на границата при Промахон. Искат проблемите им да получат отзвук и в страната, която е председател на Съвета на Евросъюза. Знаят, че полицията няма да ги допусне, да блокират с трактори граничния пункт, за това ще протестират с жива верига от следващата седмица.

Продължават преговорите с правителството. До сега без резултат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глобализъм срещу изолационизъм на Световния икономически форум в Давос
Глобализъм срещу изолационизъм на Световния икономически форум в Давос
Български министри пред комисии в Европейския парламент
Български министри пред комисии в Европейския парламент