НОВИНИ

Отпускат допълнително по 100 лева към помощите за отопление

По 100 лева допълнително и еднократно ще се изплатят през декември на всички 210 хиляди лица или домакинства, които са одобрени и попадат в системата за енергийно подпомагане през настоящият отоплителен сезон, реши правителството. Средствата от 21 милиона лева са икономия от бюджета на социалното министерство.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:21, 21.11.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

В момента на разговор при премиера Бойко Борисов са представители на работодателските организации в страната, както и на синдикатите. По неофициална информация, темата на разговорите е политиката на доходите за следващата година. Както знаете, правителството взе решение заплатите в бюджетната сфера да бъдат увеличени с 10% от 1 януари. Очаква се какво ще отговорят на тази мярка за държавните служители тези в частния сектор.


А що се отнася за енергийните помощи, социалният министър Бисер Петков заяви, че по този начин управляващите реагират на поскъпването на някои енергоизточници.

Бисер Петков, министър на труда и социалната политика: Агенцията за социално подпомагане ще изплати еднократните суми на тези близо 210 хиляди бенефициенти през месец декември, започвайки от 12-и, по техните банкови сметки и по касов път, в зависимост от избора на лицата. Не се очаква от лицата да предприемат някакви действия, тоест стига те да са одобрени вече в приключилата процедура.
;

Тези допълнителни 100 лева ще бъдат добавени към гласуваните по-рано тази година 374 лева за отоплителния сезон от 5 месеца. Според Бисер Петков, за следващата година са одобрени допълнителни в бюджета на държавата 40 милиона лева допълнително над 80-те милиона за тази година енергийни помощи, с което реално увеличението вече е 50% в сравнение с предишния отоплителен сезон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виорика Дънчила​: Румъния е подготвена за европредседателството от 1 януари
Виорика Дънчила​: Румъния е подготвена за европредседателството от 1 януари
Разгорещени дебати в парламента около оставката на Валери Симеонов
Разгорещени дебати в парламента около оставката на Валери Симеонов