НОВИНИ

Отрекоха да е намерено 7-годишното момче след атентата в Барселона

Съобщенията, че 7-годишното момче, изчезнало по време на атентата в Барселона, е намерено живо и здраво в болница, са неверни. Това пише британският в. „Гардиън“.. По-рано в събота испанският в. „Ел Паис“ съобщи, че Джулиан Алесандро Кадман е бил открит в местна болница. Въпреки това от каталунската полиция отрекоха съобщенията, посочвайки, че нито издирват, нито са откривали изчезнало дете.

отрекоха намерено годишното момче атентата барселона
bnt avatar logo
от БНТ
11:12, 20.08.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Джулиан, който има двойно британско и австралийско гражданство, е бил разделен от майка си по време на хаоса, настанал на булевард „Ла Рамбла“, след като микробус се вряза в пешеходци в четвъртък следобед. При инцидента и последвалото издирване на заподозрени извършители загинаха 14 души.

В петък британският министър Тереза Мей коментира случая, след като дядото на детето, който е британски гражданин, помоли за информация. Министър-председателят заяви, че властите разследват съобщенията за изчезнало дете, но не назова името му.

По думите на дядото Тони Кадман неговата снаха е била ранена по време на атентата и се намира в болница в тежко, но стабилно състояние.

Вчера се появиха съобщения, че момчето е открито в болница в Барселона.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 5 млн. души са засегнати от наводнения в Бангладеш
Над 5 млн. души са засегнати от наводнения в Бангладеш
Предстои реставрация на фонтана „Момчето с хидрата” в Русе
Предстои реставрация на фонтана „Момчето с хидрата” в Русе