НОВИНИ

Отсечката от АМ "Струма" край Дупница ще остане затворена най-малко 3 седмици

Магистрала "Струма" ще бъде напълно отворена най-рано след три седмици. Това завиха от Агенция "Пътна инфраструктура", след като отсечката край Дупница остава затворена в следствие на огромния пожар в депо за вторични суровини. Не е ясно колко ще струва ремонтът след щетите, нанесени от огъня върху мостово съоръжение на магистралата. А трафикът за Гърция ще минава по обходния маршрут през път Е-79.

bnt avatar logo
от БНТ
11:52, 15.08.2019 (обновена)
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Вече трети ден потокът от автомобили минава през село Усойка. Местните хора са притеснени от натоварения трафик.

В района на обходния маршрут ще дежурят допълнителен брой полицейски служители. През почивните дни магистралата ще бъде отваряна само в едната лента.

инж. Юлияна Божилова, Директор на Областно пътно управление-Кюстендил: Летни празници, хората отиват да почиват и трябва да се кара със съобразена скорост, с пътната обстановка.

В момента продължава обследването на нанесените вследствие на пожара щети по мостовото съоръжение. Чака се експертен доклад. Тонове отпадъци остават складирани под виадукта на магистралата.

Пламен Ангелов, директор РИОСВ Перник: Започна дейности по отстраняването, може би 20 процента от отпадъкът е отстранен, ако той не го отстрани в разумен срок, това трябва да го направи собственикът на терена. Пак повтарям като след това поиска възстановяване на средствата за това.
Кольо Илиев, собственик на цеха за вторични суровини: Много голям разход, на 11 км. караме отпадъка оттук за депониране. Цената на депониране в Костинброд на един тон плащаме 42,70 лв. на всеки тон. Това всичко е свързано с документи, с кантарни бележки, с фактури и всеки ден може да се показва какво е свършено.

Ремонтните дейности ще бъдат извършени със средства на АПИ, но след като стане ясна количествено-стойностната сметка ще се предяви регресен иск към собственика на предприятието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуираха хотел във Велинград заради пожар
Евакуираха хотел във Велинград заради пожар
Локализиран е пожарът на старото сметище в Свищов
Локализиран е пожарът на старото сметище в Свищов