НОВИНИ

Оценяват щетите след бурята в Пловдив

В Пловдив оценяват щетите след вчерашната буря, която отнесе покрив на жилищна сграда. Огледът днес показа, че сградата може да продължи да се обитава. Живеещите на улица „Павликянска" 4 обаче няма да могат да кандидатстват за помощ от държавата, тъй като не е обявено бедствено положение.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
12:20, 25.06.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Дъжд, буря и за секунди 100 квадратни метра от покрива на тази жилищна сграда в центъра на Пловдив се стоварват по околните дървета и земята. Живеещите тук са силно притеснени.

Ирен Иванова: Голяма част са пенсионери, а финансите, които трябва да вложим за поправката на покрива, са големи. Сами ще си помагаме, но ако може общината да помогне, няма да бъде излишно.

Засега евакуация на осемте семейства не е необходима, категорични са от пожарната служба в града.

Комисар Георги Мангараков, директор на РДПБЗН-Пловдив: Има живущи на последния етаж. Не е изобщо маловажно повредената конструкция. При обилен дъжд водата евентуално може да проникне през стоманобетонената плоча. При нужда хората ще бъдат изведени и настанени на безопасно място.

И днес продължава разчистването и отводняването на тротоари, мазета и приземни етажи.

Цветанка Попова: Наоколо е страшно. Сега отивам в подземния паркинг, за да видя дали ще мога да си изкарам автомобила. Мазетата снощи ни бяха наводнени отново. Страшно е положението с канализацията в града.

Над 60 са сигналите за паднали дървета и премазани автомобили в Пловдив.

Всички осем екипа от четирите поделения на пожарната служба в града в готовност да реагират отново, тъй като и днес прогнозите са за обилни дъждове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реакции след налагането на нови американски санкции срещу Иран
Реакции след налагането на нови американски санкции срещу Иран
Публично обсъждане в КЕВР на новата цена на природния газ
Публично обсъждане в КЕВР на новата цена на природния газ