НОВИНИ

Оценяват щетите след наводнението в Самоков

Остава бедственото положение в Самоков след пороя и наводнението вчера. В момента се извършва оценка на щетите, а хората продължават да отводняват и почистват домовете си.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:13, 04.07.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Времето в Самоков се оправи и обстановката се нормализира, но след рекордните дъждове от вчера щетите не са малко. Кметът на Самоков Владимир Георгиев заяви, че е направено всичко възможно инфраструктурата да поеме дъждовете, но дъждовете са били в много голям обем от порядъка на 200 л./кв.м. Той каза, че през нощта са работили 15 екипа, които са отводнявали домовете на хората в града.

Владимир Георгиев, кмет на Самоков: Имаше над 300 сигнала. Сутринта сформирахме десен нови екипа, за да опишем повредената инфраструктура и да помогнем на околните села. Рано е да се каже какви са щетите, но проблемът е в 3/4 от града и няколко околни села, така че ще отнеме време да опишем и пресметнем всички щети от пороя.

Владимир Георгиев заяви, че инфраструктурата в града също е сериозно повредена. Той обеща, че държавата и общината ще направят всичко възможно да се възстановят щетите на хората в града и околността.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравният министър Николай Петров при медиците от АГ болница Шейново
Здравният министър Николай Петров при медиците от АГ болница "Шейново"
Дадоха ход на делото срещу поскъпването на газа от 1 април
Дадоха ход на делото срещу поскъпването на газа от 1 април