Отсякоха незаконно 621 дървета край Дорково

Масова сеч на гората край пазарджишкото село Дорково. Горските служители са установили повече от 600 незаконно отрязани дървета. По случая тече проверка от страна на Регионалната дирекция по горите. Опитите на екипа ни да разговаря с началникът на РДГ – Пазарджик и директорът на горското стопанство в Ракитово се оказа неуспешни.

от Ангел Узунов
преди 3 години (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Това е поредният случай на грубо посегателство над българската гора. Незаконната сеч е на метри от края на пътя водещ до крепостта "Цепина“ край село Дорково. Общият брой на отсечените дървета е 621.

Всички те били без позволително за сеч и немаркирани с контролни горски или общински марки. Горски инспектори установили незаконната сеч преди дни, след което е стартирала и проверка по случая от Регионалната дирекция по горите в Пазарджик. Лесничеите са видели повалени и разкроени на сортименти дървета.

Участъкът, в който е извършена незаконната сеч попада в границата на ДГС „Ракитово“. Затова и екипът ни потърси ръководството на стопанството за коментар.

Многократните ни опити да разговаряме с директорът на Регионалното управление по горите инж. Владимир Влахов също останаха без резултат. По неофициална информация проверката по случая продължава. От РДГ вече са съставили 5 акта по Закона за горите. Четири от актовете са на длъжностно лице. Намерените на място дървета са превозени за съхранение в Държавно горско стопанство „Ракитово“.

Въпросът „Кой“ е актуален и в този случай, тъй като за сега няма информация за извършителят на поредното грубо деяние в българската гора.

Топ 24
Най-четени