НОВИНИ

Остава частичното бедствено положение в община Хайредин

Остава частичното бедствено положение в община Хайредин, но обстановката там вече е по-спокойна. За последното денонощие водата в язовир Рогозен е спаднала с близо 30 см, а през разрушения преливник вече няма отток.

bnt avatar logo
от БНТ
11:38, 12.03.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Това позволи да се предприемат първите аварийни мерки за възстановяване на съоръжението. Монтирани са първите два сифона, които прехвърлят водата през язовирната стена и намаляват нивото ѝ. Днес на място пристигнаха двама министри - на транспорта и на регионалното развитие, за да проверят как се извършват ремонтните дейности. За двата опасни язовира в общината - "Рогозен-1" и "Бързина", правителството отпусна 3 милиона лева, които трябва да се усвоят до края на това лято, за да се гарантира безопасността на хидросъоръженията.

Ивайло Московски, министър на транспорта: Прави се път, който да позволява на машините да влизат и основно трябва да се работи за възстановяване на преливника.
Николай Нанков, министър на регионалното развитие: Максимално бързо, затова бяха отпуснати и 3 милиона лева, да се извършат аварийните дейности и след това да се пристъпи към възстановяване на компрометирания преливник на язовира. За там обаче трябват спецификации и количествено-стойностни сметки, защото държавата е отпуснала средства и следва да ги изразходваме целесъобразно.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Незаключена стрелка е причина за трагедията в Хитрино, сочи частна експертиза
Незаключена стрелка е причина за трагедията в Хитрино, сочи частна експертиза
Истинска кавга или буря в чаша вода?
Истинска кавга или буря в чаша вода?