НОВИНИ

Пампорово беше избран за домакин на Интерски конгреса през 2019 година

Общи инициативи между Пловдив, като Европейска столица на културата и Конгресът на Интерски през 2019 година предложи зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева пред Генералната асамблея на световната организация на ски учителите. Тя се проведе в Пампорово и в нея участваха представители на 23 държави.

bnt avatar logo
от Величка Петкова
20:17, 10.06.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Пампорово беше избран за домакин на Интерски конгреса през 2019-та година в оспорвана конкуренция със световноизвестни зимни курорти. Генералната асамблея сега е подготовка за най-големия форум на професионалните ски учители, който ще се състои тук след две години.

Ерих Мелмер - президент на Интерски Интернешънъл: Избрахме Пампорово, защото има особена атмосфера - тук хората се идентифицират със зимните спортове. Има прекрасни хотели, чудесни писти, много добри съоръжения и у нас няма никакво съмнение, че Конгресът през 2019 година ще е успешен.

На асамблеята участниците са обсъждали конкретни инициативи по време на Конгреса, като безплатно обучение за деца в неравностойно положение от ски учители от няколко държави в рамките на една седмица. Заместник-министър Ирена Георгиева заяви пълната подкрепа на държавата за домакинството на международното събитие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-голямото българско хоро в Русия (ВИДЕО)
Най-голямото българско хоро в Русия (ВИДЕО)
Туристи искат и къщите за гости да предлагат храна
Туристи искат и къщите за гости да предлагат храна