"Панамските документи" са "провокация", заяви Путин

Путин говори по време на традиционния разговор на живо с телевизионни зрители, което продължи близо 4 часа и беше излъчвано пряко от държавните медии в Русия.

от
преди 4 години
Чете се за: 00:44 мин.
По света
Панамските документи са провокация, заяви Путин

Руският президент каза, че медийните информации за офшорни сметки в Панама са "провокация" и че германският ежедневник "Зюддойче цайтунг", който стои зад разкритията, е задължен на американската банка "Голдман Сакс". Според него зад изтичането на документите стоят американски служители, а съобщенията в медиите, имат за цел да посеят съмнения за определени личности. По думите му първата публикация на "Панамския архив" се е появила в "Зюддойче цайтунг", който е част от медиен холдинг, принадлежащ на "Голдман Сакс".

Президентът говори още за състоянието на руската икономиката, призова Запада да окаже повече натиск върху Украйна по изпълнението на Минските споразумения, заяви, че проблемът с тероризма в Сирия остава. Путин обяви, че Русия няма да отменя в близко бъдеще контрасанкциите, както и че в Сибир е по-безопасно, отколкото в Европа. Заяви,че Турция е приятелска страна, но има проблеми с някои турски политици.

Президентът дори отговори на въпрос, изпратен от 12-годишното руско момиче Варя - кого би спасил първи, ако види, че Порошенко и Ердоган се давят:

Владимир Путин: Варя, поставяш ме в трудно положение. Дори не знам какво да кажа. Май това - ако някой е решил да потъва, вече е невъзможно да бъде спасен. Разбира се, сме готови да подадем приятелска ръка на всеки наш партньор, ако той сам иска това.

Топ 24
Най-четени