Панчо Малезанов представя изложбата "Жега в Капана"

Пъстроцветието на Панчо Малезанов нахлу в галерия "Арсенал оф Арт". "Жега в Капана" - така авторът е озаглавил цветната си експозиция, специално подготвена за тази галерия.

от Ангелина Маринова
преди 6 месеци
Чете се за: 00:30 мин.
Животът

Експлозия от цветове - това са картините на Панчо Малезанов, които ни повеждат към приказни градове, към синьо-розово-оранжеви гори, към причудливи ретро автомобили и екзотични птици и животни.

Това богатство на багри и този толкова специфичен за автора колорит кара зрителя да се усмихне И докато публиката разглежда пъстрия и чудноват свят, художникът довършва последната си картина, която е нарекъл "Гравитация".

Панчо Малезанов, художник: Ще я довършвам докато съм в Пловдив. Това е магията на тази картина, че тя и в момента може да се приеме за готова. Аз имам пълзящ проект да я довърша, но особеното е че и в момента ми стои почти готова. Защо се нарича "Гравитация"? Рисувам черти с акрилна боя в различни цветове, пръскам и то се стича. Гравитацията работи вместо мен.

"Жега в Капана" е третата самостоятелна изложба на Панчо Малезанов в Пловдив. А след "Жега"-та, дали да очакваме и "Студ в Капана", ще разберем по Коледа

Топ 24
Най-четени