НОВИНИ

Папа Франциск даде първо причастие на 242 деца в Раковски

Втори ден от посещението на папа Франциск у нас. Днес той е при най-голямата католическа общност в България - в град Раковски, където даде първо причастие на 242 деца от всички католически енории у нас.Повече от прякото включване на Тереза Ставрева.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
12:25, 06.05.2019
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Исторически и изключително емоционален ден за католическата столица на България - Раковски.

Емоционално беше посрещнат папа Франциск. Хиляди хора съпътстваха папата с папамобила му по пътя през глада, за да го приветстват за добре дошъл.

Самият той слезе пред храма от папамобила, за да се срещне с част от вярващите. Подари им дори по един медальон с разпятие. Извън протокола получи подарък икона на Богородица Йерусалимска.

След което даде първо причастие на 242 деца от всички католически енории у нас.

Какво казаха децата преди церемонията - вижте във видеото.

Самият папа беше изключително емоционален при пристигането си в Раковски. Нарече България "земя на розите" и подчерта, че е изключително щастлив да бъде тук.

Днес, позволете да празнуваме отново, да ликуваме в името на Исус, защото той присъства. И това са чудеса, които стават единствено когато има сърца като вашите, които са способни да споделят вярата. Първото причастие означава единение с Исус, установяване на приятелство с него. И другите ще видят щастието в неговата любов. Господ има нужда от вас! Аз съм доволен, че споделям с вас този голям момент, че вие наистина го изживявате. Господ е нашия отец, църквата е нашето семейство, ние сме братя, а нашият закон е любовта. Помнете, че Исус ще ви съпровожда винаги. Пожелавам ви днес да се положи началото на един живот, пълен с щастие!
Много съм доволен да ви видя тук, за да приемете първото причастие, но ще ви запитам нещо - Доволни ли сте, че ще направите вашето първо причастие?
- Да!
- Сигурно ли е това?
- Да.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха черните кутии на подпалилия се в Москва самолет
Откриха черните кутии на подпалилия се в Москва самолет
България отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската армия
България отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската армия