НОВИНИ

Папа Франциск отправи великденското си обръщение „Към Града и към света“

Ккатолици, протестанти и арменци днес празнуват Великден. На площад Свети Петър във Ватикана папа Франциск произнесе традиционното си послание Urbi et orbi - Към града и към света.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
22:26, 01.04.2018
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Десетки хиляди хора се събраха на площад "Свети Петър" за да чуят словото на папата. Вече 5 години, папа Франциск посвещава традиционната си реч „Към града и към света“ на надеждата за едно - мир.

Папа Франциск: Днес се молим за мир по целия свят, за обичаната Сирия и продължаващите ѝ страдания, за нейния народ, изморен от тази безкрайна война. Нека светлината от възкръсналия Христос, да освети и съзнанията на всички политици, на всички военни. Нека сложат край на това кръвополитие и нека човешките права бъдат зачетени. Молим се за мир и по Светите земи, където също не стихват конфликтите и където най-много страдат невинните и беззащитни хора.

Папата почете паметта на загиналите през последните три дни палестинци, които протестират на ивицата Газа и призова двете враждуващи страни да сложат край на дългогодишните си противоречия. Не пропусна и другата гореща тема - Северна Корея.

;
Папа Франциск: Нека се помолим за мир и диалог на Корейския полуостров. Нека тези, които носят пряка отговорност за ситуацията, да подходят мъдро и да изградят така необходимия за всички хора мир.

Папата призова за солидарност към всички мигранти и бежанци. Помоли се и за край на културата на разхищение, трафик на наркотици и хора и съвременните форми на робство. Прикани католиците да изоставят самодоволството и да си върнат вярата в доброто. Сега е време за обновление, каза още Светият отец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои са селата с най-забавни имена?
Кои са селата с най-забавни имена?
Ким Чен-ун и съпругата му присъстваха на концерт на южнокорейски изпълнители
Ким Чен-ун и съпругата му присъстваха на концерт на южнокорейски изпълнители