COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Папата забрани продажбата на цигари във Ватикана

Папа Франциск забрани продажбата на цигари във Ватикана. Тя ще влезе в сила в началото на следващата година. А целта е Светият престол да бъде пример за здравословен начин на живот.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:28, 10.11.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Без цигарен дим във Ватикана. След като забрани пушенето на своята територия, Светият престол забранява и продажбата на цигари. В папската държава цигарите се продават на настоящи и бивши служители на цени, значително по-ниски от тези в Италия.

Грег Бурк, директор на прес службата на Ватикана: Да, новината е, че от 2018 година Ватикана спира да продава цигари. Папата реши, че е важно да спрем продажбата, заради здравето на хората. Интересното е, че цигарите носеха приходи на Ватикана.

От продажбата на цигари, Светият престол печели милиони евро.

Според досегашните разпоредби, около 5000 хиляди души се ползват от ниските цени. Много италианци, обаче, молят папските служители да ги снабдяват с евтини цигари.

Търговията с цигари не може да бъде оправдана с цената на живота на хората, гласи съобщението на Светия престол. Папа Франциск е непушач и винаги е водил борба срещу пушенето. Много от неговите съветници, обаче, са почитатели на цигарите.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Кирил Ананиев е новият здравен министър
Кирил Ананиев е новият здравен министър
Обвиниха и актьора Стивън Сегал в сексуален тормоз
Обвиниха и актьора Стивън Сегал в сексуален тормоз