Четвърти парад на ретро автомобили в Русе. По централните улици на града преминаха над 60 превозни средства от България и Румъния- ценни и заради възрастта си, и заради парична си стойност.

Русе

Колкото и отдавна да са произведени, повечето от тези ретро автомобили изглеждат сякаш току-що излезли от завода. Много грижи и познания изисква реставрацията им, а истинските ценители държат всяка част да е оригинална или изработена по поръчка специално за техния автомобил.

Като Димо Георгиев от Карнобат, който вече 7-8 година малко по-малко ремонтира и възстановява своя "Фолксваген" - костенурка, който вече е на 55 години.

Димо Георгиев: Беше в недобро състояние. Правен е ремонт на двигател, скоростна кутия, ходовата част, спирачна система. Предстои да бъде пребоядисана наново, да се сложат още някои оригинални части като задните стопове.

Голфът, който представя Пламен Христов от Русе, е доста по-млад, само на 44 години, и все още може да се види по българските пътищата, но не и във вид на кабрио.

Пламен Христов: Всичко по него си е оригинално, включително и мрежа отзад, която е против завихряне, когато се кара с отворен покрив.

Към ретро парада атрактивно се присъединиха и румънски автомобилисти. В ранния следобед ретро автомобилите ще паркират на главната улица „Александровска", където всеки ще може отблизо да ги разгледа и да си направи снимки и селфи с тях, както и да чуе изпълненията на Маги Джанаварова и русенската група „Soda A`koustic"