COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Паркът пред НДК остава в ремонт

Днес кметът на столицата Йорданка Фандъкова инспектира обекта.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
21:04, 09.12.2015
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Парковото пространство пред НДК остава в ремонт, след като и поредният краен срок за изпълнение на проекта изтече. Днес кметът на столицата Йорданка Фандъкова инспектира обекта. Част от парка е почти изцяло реновирана, но на места фирмите изпълнители трябва да отстраняват забележки на общината. Все още не е започнало обновяването на площад "България", което се отлага за пролетта.

Проектът за реновиране на 160-те декара парк около НДК е разделен на два етапа.

В готовата част обаче работата продължава - заради забележки на общината по изпълнението на ремонтите. Настилките все още не са изцяло готови, въпреки че срокът изтече в края на ноември.Затова фирмите изпълнители търпят санкции.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: - Само към момента до днес те дължат всичките, за това закъснение от края на месец ноември до днес, дължат 375 хиляди лева. Ако можех да си избирам фирмите, 90% от фирмите може би нямаше да ги избера. Обектът ще бъде приет тогава, когато бъдат отстранени всичките им забележки.

Фонтаните и водната каскада вече са завършени, но в момента са зазимени. LED осветлението и видеонаблюдението също са готови. Над 1 700 нови дървета са засадени около НДК, а за цветята е изградена поливна система. Подменени са само счупените гранитни плочи, защото общината не може да си позволи смяна на всичките.

- Обаче ето, направила е общината и там вече виждаме счупено кошче. Може би трябва да се помисли за охранта на тези паркове.

Красимир Димитров, ръководител на звено за аварийно-спасителни дейности СО: - Това е изнесен център за видеонаблюдение, на НДК специално пространството, където се наблюдават 29 камери в момента. Диспечерът, който е от охранителната фирма, трябва да реагира на някой, който тръгва да прескача оградата примерно, която е към фонтана.

Ремонтът на площад "България" остава за 2016-та година, заради липсваща хидроизолация, което наложи преработка на проекта.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ураганни ветрове оставиха без ток хиляди домакинства в Полша и Чехия
Ураганни ветрове оставиха без ток хиляди домакинства в Полша и Чехия
Виенският бал в София в помощ на деца с онко-хематологични заболявания
Виенският бал в София в помощ на деца с онко-хематологични заболявания