НОВИНИ

Паркът пред НДК остава в ремонт

Днес кметът на столицата Йорданка Фандъкова инспектира обекта.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
21:04, 09.12.2015
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Парковото пространство пред НДК остава в ремонт, след като и поредният краен срок за изпълнение на проекта изтече. Днес кметът на столицата Йорданка Фандъкова инспектира обекта. Част от парка е почти изцяло реновирана, но на места фирмите изпълнители трябва да отстраняват забележки на общината. Все още не е започнало обновяването на площад "България", което се отлага за пролетта.

Проектът за реновиране на 160-те декара парк около НДК е разделен на два етапа.

В готовата част обаче работата продължава - заради забележки на общината по изпълнението на ремонтите. Настилките все още не са изцяло готови, въпреки че срокът изтече в края на ноември.Затова фирмите изпълнители търпят санкции.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: - Само към момента до днес те дължат всичките, за това закъснение от края на месец ноември до днес, дължат 375 хиляди лева. Ако можех да си избирам фирмите, 90% от фирмите може би нямаше да ги избера. Обектът ще бъде приет тогава, когато бъдат отстранени всичките им забележки.

Фонтаните и водната каскада вече са завършени, но в момента са зазимени. LED осветлението и видеонаблюдението също са готови. Над 1 700 нови дървета са засадени около НДК, а за цветята е изградена поливна система. Подменени са само счупените гранитни плочи, защото общината не може да си позволи смяна на всичките.

- Обаче ето, направила е общината и там вече виждаме счупено кошче. Може би трябва да се помисли за охранта на тези паркове.

Красимир Димитров, ръководител на звено за аварийно-спасителни дейности СО: - Това е изнесен център за видеонаблюдение, на НДК специално пространството, където се наблюдават 29 камери в момента. Диспечерът, който е от охранителната фирма, трябва да реагира на някой, който тръгва да прескача оградата примерно, която е към фонтана.

Ремонтът на площад "България" остава за 2016-та година, заради липсваща хидроизолация, което наложи преработка на проекта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От 15 декември започва продажбата на новите винетки за 2016 г.(ОБНОВЕНА)
От 15 декември започва продажбата на новите винетки за 2016 г.(ОБНОВЕНА)
Христо Иванов подаде оставка
Христо Иванов подаде оставка