НОВИНИ

Парламентарният контрол ще се предава пряко по БНТ 2, решиха депутатите

Пленарните заседания, в които се провежда парламентарен контрол, ще се предават пряко по програма БНТ 2 на Българската национална телевизия и Българското национално радио. Това решиха депутатите с приемане на текстове от проекта за Правилник за организацията и дейността на Народното събрание. Досега парламентарният контрол се излъчваше пряко по БНТ 1.

bnt avatar logo
от БТА
09:41, 27.04.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

От БСП и ДПС бяха против промяната с аргумента, че се ограничават човешки права. Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че България е била осъдена седем пъти в Страсбург, заради това че председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов като министър на вътрешните работи е посочил виновни преди съдът да се е произнесъл, с което е нарушил човешки прави.

Цветанов на свой ред заяви, че по времето когато Корнелия Нинова е била зам.-министър на икономиката Пловдивският панаир е бил подарен на неин съпартиец от БСП. Нинова пък попита защо досега ГЕРБ като управляващи не са разследвали приватизацията на панаира. Спас Гърневски от ГЕРБ отговори, че не е вярно, че ГЕРБ нищо не са правили срещу "кражбата на века".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белгия и Ирак сключиха споразумение за борба с тероризма и миграцията
Белгия и Ирак сключиха споразумение за борба с тероризма и миграцията
Отпускат заем за болницата в Дупница
Отпускат заем за болницата в Дупница