НОВИНИ

​Парламентът гласува увеличение на акциза на бездимните цигари

Данъкът им, който сега е 26% от акциза за обикновените цигари, ще стане 40% от 1 октомври. Промените бяха приети на първо четене, като акцизът на кутия електронни цигари ще се увеличи от 93 стотинки в момента - до около Лев и седемдесет. Вижте прякото включване на Стоил Рошкев.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
12:25, 18.07.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
Румен Гечев, депутат ПГ на "БСП за България": Пише в мотивите - цитирам, че едва ли не акцизът върху бездимните цигари е равен на така наречените класически цигари в Хърватия, Германия, Гърция, Латвия, Нидерландия и се изброяват 10 страни. Извинявайте, но това или е направено предумишлено, подвеждаща информация или информацията ви е грешна.
Менда Стоянова - председател на Комисията по бюджет и финанси в НС, ГЕРБ: Обема на поредните нагреваеми тютюневи изделия се е увеличил с над 50% спрямо миналата година. Ако този ръст се запази. Аз мисля, че с подобни рекламни агенти и с чудесната рекламна кампания, които спретнахме по телевизии и радиа. Може би той ще бъде надхвърлен. Тогава за догодина вероятно дупката от тези нагреваеми тютюневи изделия ще бъде много по-голяма.
Делян Добрев, депутат, ПГ на ГЕРБ: Според тази медийна публикация това странно учредяване на обща фирма. Излиза, че съдружникът на госпожа Йончева в тази обща фирма "Офроуд" ООД е господин Цветан Василев. Внасяме в прокуратурата, в КОМПИ, в НАП за проверка на всички обстоятелства около показаните документи.
Елена Йончева, депутат, ПГ на "БСП за България": Ще заведа дело за клевета, така както заведох дело за клевета срещу Бойко Методиев Борисов. Дело за клевета, която спечелих. Тази клевета и набеждаване няма да спре нашето разследване за къщата в Барселиона. Информация, за която вече се появи в медиите.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кабинетът прие прoмени в правилника за работа на ТЕЛК
Кабинетът прие прoмени в правилника за работа на ТЕЛК
Животновъди протестират пред Министерския съвет
Животновъди протестират пред Министерския съвет