НОВИНИ

Парламентът освободи Николай Нанков като депутат

Парламентът прекрати пълномощията на Николай Нанков като депутат след подадената от него оставка. До този момент е ясно, че той е поискал освобождаването си по лични причини, но от опозицията настояха подробно да обоснове желанието си да напусне парламента.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:40, 10.10.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
парламентът освободи николай нанков депутат

"Искаме да разберем какви са причините. Ако са лични причини, би било хубаво г-н Нанков да бъде тук, защото трябва да се отговори на някои въпроси. Отговаря ли на истината твърдението, че подалият оставка като министър Нанков, в момента депутат, ще бъде върнат в правителството като заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството? Искаме отговор от самия него", настоя народният представител от БСП Драгомир Стойнев.

Подкрепа за Николай Нанков изразиха от парламентарната група на ГЕРБ. "Заставаме твърдо зад един човек, зад който застана и всяка една професионална общност, както от строителния бранш, така също и от Сдружението на общините", припомни Цветан Цветанов. Той се обърна към БСП с призив да подкрепят експертизата на Нанков. "Той ще бъде с отворена врата към всеки един кмет, независимо от неговата политическа принадлежност", увери Цветанов.

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството се върна в Народното събрание като депутат от групата на ГЕРБ, след като освободи министерския пост заради тежката катастрофа край Своге, отнела живота на 20 души. Поста му наследи доскорошният народен представител от партията Петя Аврамова, а заради катастрофата заедно с Нанков си тръгнаха министрите на вътрешните работи и транспорта Валентин Радев и Ивайло Московски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТ посоки с Галя Крайчовска: европейски спектакли гостуват в България
АРТ посоки с Галя Крайчовска: европейски спектакли гостуват в България
8 държави от ЕС подкрепиха България за мерки срещу притока на употребявани коли
8 държави от ЕС подкрепиха България за мерки срещу притока на употребявани коли