НОВИНИ

Парламентът прие годишните доклади на ВКС за 2016 и 2017 г.

Увеличение от 13.36 % на броя на разглежданите дела от районните съдилища между 2016-та и 2017-та година. Това се отчита в годишните доклади за дейността на съдилищата за двете изминали години, които бяха приети днес от парламента.

bnt avatar logo
от Ст. Рошкев, Св. Казасян
12:14, 19.09.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Те трябваше да бъдат гласувани миналата седмица заедно с докладите на Прокуратурата и Висшия съдебен съвет. Поради отсъствието на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов обаче, гласуването беше отложено за днес.

Самият Панов изрази несъгласие с начина, по който е бил поканен да присъства на заседанието на парламента. В отговор заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов заяви, че ръководството на парламента се отнася с уважение към всички институции, спазва законите и собствения си правилник.

Лозан Панов, председател на ВКС: Миналата седмица получих обаждане по телефона, ден преди насроченото заседание. Отговорих писмено, че формата на общуване не е допустима, но вчера отново бях поканен по телефона за днешното заседание. Вероятно аз съм последният, който е разбрал, че епистоларната форма е заменена в отношенията между законодателната и съдебната власт.
Емил Христов, зам.-председател на НС: Като представител на ръководството на НС не мога да приема вашите разсъждения относно причината за неявяването ви в НС. Ръководството на НС се отнася с уважение към всички институции, спазва законите и собствения си правилник и се стреми да не поставя институциите в особено положение, да бъдат поставени в равноправно положение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъжете, нахлули в Роженския манастир, търсили скрито имане
Мъжете, нахлули в Роженския манастир, търсили скрито имане
Намалява контрабандата на цигари
Намалява контрабандата на цигари