Парламентът ще гласува промените в състава на кабинета утре

Парламентът ще гласува промените в състава на кабинета в четвъртък. Това предвижда програмата на депутатите за тази седмица. Водещият заседанието Емил Христов обясни, че са постъпили три проекторешения за персонални промени в Министерския съвет, но все още няма указ на президента за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар. Христов уточни, че ако указът постъпи в парламента, утре ще се гласуват и трите проекторешения, в противен случай ще бъдат гласувани само две.

от БТА
преди 1 година
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Парламентът ще гласува промените в състава на кабинета утре

Депутатите ще започнат работа днес с Доклад за прилагането на закона и за дейността на съдилищата през 2016 г. и 2017 г. След това народните представители ще обсъдят на първо четене промени в Закона за закрила и развитие на културата, в Закона за обществените поръчки, в Закона за защита на личните данни и в Закона за защита на класифицираната информация.

В четвъртък депутатите ще разгледат на първо четене промени в Закона за професионалното образование и обучение, в Закона за семейни помощи за деца, както и Законопроект за предприятията на социалната и солидарна икономика.

В петък парламентът ще започне работа с Годишен доклад за Държавната комисия по сигурността на информацията относно цялостната дейност по състоянието на защитата на класифицираната информация в Република България през 2017 г. Следва традиционният парламентарен контрол.

Топ 24
Най-четени