COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Парламентът възлага на МС да излезе с позиция за "пакета за мобилност"

Парламентът единодушно прие решение, с което възлага на Министерския съвет да излезе с позиция в подкрепа на исканията на българските превозвачи по отношение на "пакета за мобилност" на Европейската комисия. Според транспортния бранш, новите европравила заплашват с фалит много български фирми.

Надежда Василева
от Надежда Василева
11:12, 11.05.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

В решението на парламента се посочва, че мерките в пакета за мобилност ще повлияят негативно върху транспортния сектор и че малките фирми ще бъдат изтласкани от пазара. Отбелязва се също, че решението шофьорите задължително да ползват седмичната си почивка в хотел, а не в кабините на камионите, ще ги принуди да оставят товарите, които превозват и ще им струва допълнителни разходи.

Изискването на всеки 3 седмици водачите да се връщат в страната си също поставя фирмите пред сериозно предизвикателство. Те ще бъдат принудени да осигурят допълнителен транспорт за шофьорите, за да ги приберат, което означава още разходи и намаляване на гъвкавостта на разпределението на работните часове.

Преди дни след среща на транспортния бранш с премиера Борисов стана ясно, че правителството стои зад исканията на превозвачите. От транспортния бранш обаче заплашиха с протести следващата седмица по време на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Емил Димитров: Не мога аз да искам оставката на Красимир Живков
Емил Димитров: Не мога аз да искам оставката на Красимир Живков
С близо век назад: ​Кралските сватби във Великобритания (ГАЛЕРИЯ)
С близо век назад: ​Кралските сватби във Великобритания (ГАЛЕРИЯ)