НОВИНИ

Партиите представиха приоритетите си за новия политически сезон

Новият политически сезон започна с декларации на лидерите на парламентарните групи. В изказванията си те акцентираха върху основните теми, върху които ще фокусират вниманието си през годината.

Вера Александрова
от Вера Александрова
17:33, 11.01.2019
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

Председателят на парламента предупреди, че от всички в залата зависи изборите да не се превърнат в очерняне на опонента.

Цвета Караянчева - председател на НС: А в оспорвано спортсменско състезание, при което се изправят едни срещу друг достойни кандидати с ясни и силни политически послания.

Целта на ГЕРБ е в Европарламента да изпратят поне шестима души, а на местния вот ще подкрепят успешните кметове на партията и на инициативни комитети, работили добре с управляващите.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Много ми се иска през идващите месеци прагматизмът в тази зала да заглуши популизма, а политическите аргументи да вземат връх над заклинанията. Аз бих искал през 2019 г. в парламента да имаме повече общи и спечелени за всички нас каузи, в името на българите.

Корнелия Нинова очаква 2019 г. да сложи край на статуквото и да е начало на политическа промяна в България и ЕС. Категорична е, че парламентът е с изчерпано доверие и директно се обърна към българите.

Корнелия Нинова - председател на ПГ на "БСП за България": Начинът за това е само един - предсрочни парламентарни избори и каквото вие, народът реши, ние ще го изпълним.

Като историческа определи 2019 г. Волен Сидеров. Според него тази година ще се реши сблъсъка "глобализъм - антиглобализъм", "соросоизъм - традиционни ценности".

Волен Сидеров - председател на ПГ на "Обединени патриоти": Аз предлагам през тази година да не си пречим по стар български обичай един на друг, защото, ако това нещо го преодолеем, ние сме просто непобедими - знаем го от историята.

Според Мустафа Карадайъ 2018 г. е била изгубена за България заради поредица от скандали. Призова да бъде приета програма за ускорено развитие на страната, за да бъде догонен средният стандарт на живот за Европейския съюз. Обяви, че ДПС ще работи за:

Мустафа Карадайъ - председател на ПГ на ДПС: Търсене на диалог и консенсус за приоритетите и програмата за развитие и разбира се - нов модел на управление.

Воля иска промяна, обяви Веселин Марешки и призова:

Веселин Марешки - председател на ВОЛЯ: Да направим екшън план в месеците преди европейските избори, в който приоритетно да заложим повишаване на доходите на хората, подкрепа на малкия и средния бизнес, спешни мерки за преодоляване на демографската криза.

Началото на новия политически сезон започна с химните на България и на Европейския съюз.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори ден от посещението на Ангела Меркел в Гърция
Втори ден от посещението на Ангела Меркел в Гърция
Владимир Зографски смина квалификациите в Вал ди Фиеме
Владимир Зографски смина квалификациите в Вал ди Фиеме