COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Ръководството на ГЕРБ анализира резултатите от местния вот

В този час премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов събира партийното ръководство в София, за да анализират резултатите от изборите. Какви са очакванията от срещата - вижте повече от репортера ни Надежда Василева.

Надежда Василева
от Надежда Василева Надежда Василева
12:05, 07.11.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

В кино "Люмиер" започна срещата на ръководството на ГЕРБ. В нея участват и избраните нови кметове на партията. Беше отчетено, че ГЕРБ е първа политическа сила на тези избори, че кметовете, избрани на този вот са с 10 повече, отколкото на предишните избори през 2015 г..

Очаква се на срещата да стане ясно ще има ли още промени в партията, за които заговори премиерът Борисов в изборната нощ. Тогава той посочи, че може би ще се вземе решение кандидат за кмет да няма право да се кандидатира на изборите повече от три пъти.

Според премиера и според ръководството на ГЕРБ не може да се говори за отстъпление на партията въпреки загубите на някои места. В същото време обаче трябва да се потърси отговорност за загубите - това каза преди дни вицепремиерът Томислав Дончев.

Премиерът Бойко Борисов също така посочи, че хора вътре в ГЕРБ са работили срещу своите и че структури в страната са се проявили като дерибеи и именно на тези места ГЕРБ е загубила изборите.

Очакваме какъв отчет ще бъде направен и дали наистина ще бъдат обявени нови промени в ГЕРБ.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
17 нови случая на коронавирус у нас, излекувани са 53 души
17 нови случая на коронавирус у нас, излекувани са 53 души
Военен парад в Москва
Военен парад в Москва