НОВИНИ

Пастор Андрю Брънсън напусна Турция, очаква се още днес да се срещне с Тръмп

Американският пастор Андрю Брънсън напусна Турция и лети с вонен самолет за Германия, от където ще отпътува за Съединените щати. Очаква се още днес да се срещне с президента Доналд Тръмп. От Белия дом заявиха, че Съединените щати остават обезпокоени заради останалите задържани в Турция и на други места по света американски граждани.

bnt avatar logo
от БНТ
08:05, 13.10.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Андрю Брънсън и съпругата му ще кацнат във военната база "Рамщайн". Според адвоката на Брънсън те ще остане там два дни, като пропоедникът ще бъде подложен на медицински прегледи. По инфорамция на Белия дом обаче, той ще кацне на американска земя още този

Памела Брънсън, майка на Андрю Брънсън: Мога да кажа, че се гордея със сина си, защото го заплашваше живот в затвора заради фалшиви обвинения. Но на последното изслушване той се изправи и каза, че Господ му е простил и че той прощава на всички свидетели.

През 2016 година Брънсън беше задържан и обвинен в терористичина дейност и подпомагане на организации, близки до ислямисткия проповедник Фетхуллах Гюлен и Кюрдската работническа партия, забранен в Турция. Анкара ги обвинява за неуспешния преврат през юли 2016. Брънсън отрича вината си. Вчера турски съд го осъди на три години затвор, но той беше освободен, защото е излежал по-голямата част от наказанието. Казусът "Брънсън" сериозно обтегна отношенията между Вашингтон и Анкара. Президентът Тръмп отрече изнесената в медиите информация, че е имало тайно споразумение, според което в замяна на освобождаването на Брънсън американските санкции спрямо Турция ще бъдат отменени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рияд отрича обвиненията за убийството на журналиста Джамал Хашоги
Рияд отрича обвиненията за убийството на журналиста Джамал Хашоги
Ражданията с цезарово сечение в света са се удвоили  за 15  години
Ражданията с цезарово сечение в света са се удвоили за 15 години