НОВИНИ

Патриарх Неофит оглави тържественото богослужение за Бъдни вечер

Бъдни вечер е - един от най-светлите християнски празници. Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син, християнският свят се подготвя да посрещне празника с молитва и смирение. Тази вечер българският патриарх Неофит оглави тържественото богослужение за Бъдни вечер в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“. В словото си той призова да бъдем милосърдни, да отворим душите си за благотворителност и човеколюбие.

bnt avatar logo
от БНТ
20:01, 24.12.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Тържественото богослужение за Бъдни вечер, което БНТ ви показа пряко, беше отслужено от българския патриарх Неофит, свещеници и богослужители от БПЦ. Той призова вярващите да са изпълнени милосърдие и добра воля:

Неофит, Патриарх Български: Нека пренесем на радващия се днес Благомладенец чисти сърца и помисли. Сърца, изпълнени с благост, милосърдие и добра воля към всички. Благословена да е и днешната празнична трапеза, събрани около която да посрещнем всички заедно Рождество. Мирът на раждащия се днес Господ Иисус Хистос да е с всички нас. Честито Рождество Христово!

Богослуженията тази вечер ни пренасят в една реална духовна действителност, която промени света завинаги, каза пред камерата на БНТ о. Николай Георгиев.

о. Николай Георгиев: Роди се Христос Господ - Спасителят на света. От тогава хората веч ене са такива, каквито бяха. Не чакат, а иват своя спасител.

Празнувайте новородилия се Христос, призова о. Николай.


На Рождество Христово, 25 декември Негово светейшество ще оглави тържествената Света литургия. Можете да я гледате на живо по БНТ1 от 09:25 ч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код за силен вятър е обявен в 16 области за 25 декември
Жълт код за силен вятър е обявен в 16 области за 25 декември
Поклонници от цял свят се стичат във Витлеем, за да посрещнат Рождество Христово
Поклонници от цял свят се стичат във Витлеем, за да посрещнат Рождество Христово