НОВИНИ

Патриотичен надпис в пловдивско училище

Патриотичен надпис краси сградата на пловдивското училище „Черноризец Храбър". От дни на покрива на учебното заведение са монтирани възрожденските думи на Паисий Хилендарски: „Българино, знай своя род и език".

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
09:50, 25.09.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Надписът е поставен за новата учебна година. Буквите са в жълт цвят и светят през нощта. Огромното послание се вижда отдалече и всеки ден зарежда учениците с патриотичен дух.

"В днешно време много хора се отказват от своя роден български език. Това не трябва да става, защото България е нашата родина и да знаем нашия език, да го почитаме и да вярваме в него и да не се отказваме".

"Това е един надпис, който ти вдъхва увереност. Щом разбереш с какво е свързан, с „История Славянобългарска", Паисий Хилендарски въобще всички тези велики българи, тази велика история българска. Затова трябва да се гордеем, че сме българи".

Надписът цели да вдъхва самочувствие на учениците, а също и да помнят историята, както и да бъдат по-упорити в бъдещето, казва директорката.

Елена Кисьова - директор на СУ „Черноризец Храбър"
Да обичат България и да знаят, че езикът най-съкровената територия на човешкия дух, да се гордеем с името на Паисий и винаги им казваме, че те са родени в прекрасна страна и те са онези, които трябва да творят държавата България.

Инициативите с патриотичен дух в училището ще продължат. Скоро ще бъде обособен музей на историята. От учебното заведение се надяват и други училища и институции да последват техния пример.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес е празникът на Добрич
Днес е празникът на Добрич
Топъл обяд за над 2 хиляди социално слаби в Пловдив
Топъл обяд за над 2 хиляди социално слаби в Пловдив