НОВИНИ

Паветата около "Александър Невски" няма да се подменят

Паветата около катедралния храм "Александър Невски" в София няма да се пренареждат. Това увери във "Фейсбук" кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:41, 08.05.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Твърденията, че паветата пред храма „Св. Александър Невски“ ще бъдат премахнати, а скулптурите от района преместени са предизборни манипулация. Така Йорданка Фандъкова отговори на появилата се информация, че общината се кани да замени историческите павета с нова настилка, като тази на ул. „Граф Игнатиев“.

Кметът на София Йорданка Фандъков обясни, че проектът за площада около църквата „Св. Александър Невски“ е преработен още през 2017 година и той не предвижда премахване на гранитните павета, които са културно-историческа ценност на града ни.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Няма да се местят никакви паметници и скулптури в тази зона, нещо което беше предвидено по друг начин в проекта на проектанта.

От първоначалния проект на архитектурното студио „А.Д.А.“ , които проектираха и ремонта на ул. "Граф Игнатиев" са сменени и осветителните тела. Вместо високи мачти, е решено лампите да са с ретро визия.

;

По повод на инцидента от вчера, при който автомобил блъсна четирима младжи и падна в Перловската река, Фандъкова коментира, че е разпоредила проверка на всички опасни кръстовища.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Така че аз напълно ще се доверя на експертизата и там където е необходимо , ще възложа промяна в инфраструктурата.

В двора на 51-во СОУ тази сутрин се проведе и края на олимпиадата по пътна безопасност. В нея участваха над 4600 ученици. Министърът на образованието Красимир Вълчев обяви , че от следващата година часовете по пътна безопасност в училище ще бъдат повече.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НОИ ще преизчислява служебно пенсиите на работещите пенсионери
НОИ ще преизчислява служебно пенсиите на работещите пенсионери
Парламентът прие на първо четене промените в Наказателния кодекс
Парламентът прие на първо четене промените в Наказателния кодекс