COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Павлова и Таяни подписаха директивата за командированите работници

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни и министърът на българското европредседателство Лиляна Павлова подписаха днес в Брюксел директивата за командированите работници и още два законодателни акта в социалната сфера.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
18:33, 28.06.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

На церемонията присъстваха и комисарят по въпросите на труда Мариана Тейсън и зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. Директивата влиза в сила веднага, но държавите членки имат срок от две години да се подготвят за прилагането ѝ.

;
Лиляна Павлова, министър на Българското европредседателство: Радвам се, че именно днес, на това последно подписване сложихме подписите си върху така важния законодателен акт, един от огромните успехи и пробити на българското председателство, а именно директивата за командированите работници. Тя е в основата, тя е гръбнакът на европейската социална система, която дава възможност за една добра и справедлива система за равно заплащане на всички работещи в съюза.
Зорница Русинова, зам.-министър на труда и социалната политика: Българският пример по време на нашето председателство е огромен, защото придвижихме няколко ключови файла - директивата за командированите работници раздели Източна и Западна Европа, раздели работодатели и синдикати, разсели политическите партии. Това, което успяхме да постигнем по време на преговорите с парламента, създава предпоставки да се спазва принципа за еднакво заплащане на еднакъв труд без това да нарушава конкурентноспособността на фирмите в България.
Топ 24
Най-четени
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
“Отвъд границите”: Историята на Велина Минкова, написана на три езика
“Отвъд границите”: Историята на Велина Минкова, написана на три езика