НОВИНИ

Делян Пеевски няма да участва в бъдещи бизнес проекти у нас

В съобщение до медиите депутатът от ДПС Делян Пеевски заявява, че се оттегля от търга за закупуването на активите на "Химко" - Враца и въобще занапред от бизнес - проекти в България. Като причина Пеевски посочва политическия и медиен натиск спрямо него, което се отразявало негативно върху дружествата, в които той има участие. Наскоро със същите мотиви Пеевски се оттегли и от Булгартабак.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
18:47, 21.03.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Като причина за решението му е посочен цитирам "необоснования политически натиск и продължаващата медийна кампания срещу него, отразяващи се негативно върху дружествата с негово участие". Пеевски заявява още, че счита за недопустимо в държава членка на ЕС, чрез негативни кампании да се унищожава бизнеса ,да се злепоставя доброто име на български фирми и да се възпрепятства дейността им.

Делян Пеевски е депутат в три народни събрания. През миналата година той официално придобива дялове в Балканска медийна група, в която са вестниците „Телеграф", „Монитор", „Политика", „Меридиан мач" и др. Има дялове в Техномаркет и във фабриката за опаковки на цигари Юри Гагарин. Декларирал е собственост и в 4 чужди фирми. Става и миноритарен собственик на Булгартабак, от където се оттегля в началото на тази година. Както той сам обяснява - заради негативната медийна обремененост на името му, което според него се прехвърля и върху дружеството.

Преди седмици премиерът Бойко Борисов спря обществени поръчки, като едно от обясненията беше, че публичното мнение е, че са свързани с Пеевски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спират влаковете между Стряма и Клисура заради ремонт
Спират влаковете между Стряма и Клисура заради ремонт
Каква ще е съдбата на Тютюневия град
Каква ще е съдбата на Тютюневия град