НОВИНИ

Пендаровски: Ще работя за напредъка на отношенията Северна Македония-България

Кандидатът за президент от управляващия Социалдемократически съюз на Македония /СДСМ/ Стево Пендаровски обеща да работи за напредъка в двустранните отношения между Република Северна Македония и България.

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:20, 13.04.2019
Чете се за: 00:26 мин.
По света
пендаровски работя напредъка отношенията северна македония българия

Той присъства на честванията по случай 11-та годишнина от създаването на Българския културен клуб в страната, които са под мотото "Заедно сме по-силни".

Пендаровски изтъкна, че България и Северна Македония са обединени от идеята да вкарат Балканите в Европа и регионът да не бъде източник на лоши новини.

"През последните две години има нов дух на сътрудничество между двете страни. Ако получа вашето доверие, ще работя неуморно за напредъка на двустранните отношения между България и Северна Македония", заяви кандидатът за президент, който се ползва с подкрепата на над 30 политически сили и мнозинството от граждани.

Изборите за държавен глава в Северна Македония трябва да се проведат на 21 април. Според последните социологически проучвания Пендаровски води убедително пред своя основен конкурент и най-вероятно ще спечели вота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Установиха къде в Лондон е живял Шекспир, когато е писал Ромео и Жулиета
Установиха къде в Лондон е живял Шекспир, когато е писал "Ромео и Жулиета"
АРТщрихи с Галя Крайчовска
АРТщрихи с Галя Крайчовска